Hem Nyheter

Sofia Fagerberg blir ny VD för Carl F

Sofia Fagerberg, ny VD för Carl F AB. Hennes fokus blir att fortsätta att utveckla Carl F som ett familjeföretag och samtidigt vårda en tradition som startade 1888. Sofia har en bred och gedigen erfarenhet inom strategisk utveckling och tillväxt.

Sofia efterträder nuvarande VD Curt F Jönsson som själv är tredje generationen Jönsson i familjeföretaget. Curt tillträdde som VD 1969 och fortsätter att arbeta med affärsutveckling och rådgivning. Sönerna Carl Fredrik och Christian har fortsatt ledande operativa roller framför allt vad gäller materialåtervinning där hållbarhet och cirkulär ekonomi kommer att vara viktiga beståndsdelar. Det innebär att Carl F även i fortsättningen bärs vidare av den fjärde ägargenerationen.

- Jag och styrelsen är väldigt glada för att idag kunna presentera Sofia Fagerberg som ny VD för Carl F. Att sluta som VD är ett beslut som sakta har mognat fram. Vi är övertygade om att Sofia är rätt person att vårda vår historia och den kultur som finns i företaget och inte minst att leda Carl F framåt, säger Curt F Jönsson.

- Är uppväxt i entreprenörsfamilj, vet vad som ligger bakom framgång. Jag har alltid beundrat entreprenörskapet hos Carl F. Med nyfikenhet, mod och en stark vilja har man alltid velat hitta nya och innovativa lösningar. Därför är jag extra stolt över att ha fått förtroendet att både förvalta denna tradition och att fortsätta utveckla och utmana framtiden tillsammans med teamet, kunder och partners, säger Sofia Fagerberg

BILDER